Yogalanda

Waarom Yoga?!

Het doel van yoga is de persoonlijke beleving en een
zoektocht naar de innerlijke ik.

Neem contact op

 

Yoga

Yoga

Voor langere periode geef ik helaas geen groepslessen. Vanaf mei 2019 ga ik een opleiding volgen voor verzorgende IG niveau3 en deze opleiding in combinatie met mijn werk in de thuiszorg, krijgen even voorrang op de yogalessen.

Yoga wordt al meer dan 5000 jaar beoefend en is nog steeds actueel en verfrissend. Het doel van het beoefenen van yoga is jouw persoonlijke beleving en zoektocht naar jouw eigen innerlijke ik. De beleving en de zoektocht zijn altijd uniek.

Jouw lichaam is het expressiemiddel van jouw innerlijke zijn. Het reageert op jouw emoties en gedachten door of sterk of zwak, soepel of minder soepel en gevoelig of ongevoelig te zijn. Het lichaam geeft voortdurend signalen hoe je je voelt, hoe je met dit lijf omgaat en hoe je in het leven staat. Het negeren en onderdrukken van deze signalen werkt meestal averechts. Dan zal het lichaam een zwakke plek zoeken waar spanningen en blokkades naartoe sluipen.

Yoga is een weg om je lichaamstaal (opnieuw) te ontdekken, waardoor je in contact komt met je innerlijke ik, met jezelf, met wie je bent en wat je werkelijk voelt.

Waarom yoga?

  • aan jezelf werken, lekker in je lichaam zitten
  • klachten voorkomen en/of verlichten
  • een betere conditie krijgen
  • leren ontspannen
  • bewust worden van lichaam en geest (innerlijke ik)
  • gewoon omdat je yoga prettig vind

 


 Bewustwording van wisselwerking tussen lichaam en geest is een boeiend en leerzaam proces.


Hathayoga

Hathayoga is een van de klassieke yogavormen. Het woord Hatha komt uit het Sanskriet en  betekent zon (Ha) en maan (Tha). Zon staat voor actie en maan voor verinnerlijking, Hatha verwijst naar evenwicht tussen tegengestelden. Door het volgen van Hathayoga breng je dan ook die tegengestelde energieën samen. De lessen die ik geef zijn volgens deze methode.

Een Hathayogales brengt balans met behulp van ademhalingsoefeningen en lichaamshou-dingen. Dit zijn houdingen en bewegingen waarmee je je lichaam kunt sturen, de asana’s. Ze hebben een directe werking op je geest, op je denken. De grootste proef in het begin is vaak om jezelf de tijd te leren geven je lichaam te voelen. Het is een boeiend proces, een weg waarop je van alles tegenkomt.

Het is nooit een wedstrijd, je beoefent yoga voor jezelf. Jouw ervaring is bijzonder en uniek.